perjantai 18. heinäkuuta 2008

Toinen olohuone Töölön sydämessä

Kesäloman alkamisen kunniaksi suuntasimme työtoverini kanssa tutustumaan uusittuun Kulttuuritehdas Korjaamoon. Ts. kävimme terassilla. Paikka ei ollut minulle entuudestaan tuttu ja tutustumiskokemuksesta kehkeytyi positiivinen. Korjaamolta löytyy vaikka mitä!


Korjaamo tarjoaa urbaania kulttuuria aktiivisille edelläkävijöille. Kulttuuritehdas Korjaamon, Helsingin kaupunginmuseon ja Helsingin kaupungin kulttuuriasiainkeskuksen yhteistyön tuloksena Korjaamo on laajentanut tilojaan ja tarjoaa näin yhä monialaisempaa ja kansainvälisempää kulttuuria. Kulttuuritehtaan ydintoiminto on kaupunkikulttuurissa – teatterilla, kuvataiteella, musiikilla ja kulttuurikeskustelulla yhdistettynä.


Näyttelytoimintaa Korjaamossa on kolmessa eri galleriassa. Uudessa, kesäkuussa avatussa Vaunuhallissa sijaitsee kirjoihin, elokuviin, musiikkiin ja käyttödesigniin erikoistunut Korjaamo Shop, josta löytyy mm. suloisia Myyrä-tuotteita (mukaan lähti syksyllä uudessa työympäristössä käyttöön tuleva muistikirja). Shopin valikoimiin kuuluu myös arkidesign-tuotteita kuten Penguin-mukeja, kotimaisen Soap Factoryn saippuoita, Anna Huhdan suunnittelemia Haukku-tuotteita sekä Fokus Fabrikin tekstiilejä.


Korjaamon baari ja café ovat urbaaneja olohuoneita, jotka tarjoavat viihtymistä keskellä Helsinkiä. DJ:t soittavat levyjään viikonloppuisin sekä tiloissa vaihtuvat kuukausittain nuorten taiteilijoiden näyttelyt.


Korjaamo löytyy Töölön sydämestä osoitteesta Töölönkatu 51 b.


Kuvat:
www.korjaamo.fi
www.soapfactory.fi

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä! Hassua, etten ole aikaisemmin käynyt tuolla. Aion ehdottomasti käydä.

    VastaaPoista
  2. mirka: Itse ihmettelin ihan samaa, etten ollut aiemmin kuullutkaan Korjaamosta!

    Jälleen hyvä esimerkki siitä, että blogosfäärillä on hyvä, informoiva tarkoituksensa :)

    VastaaPoista