tiistai 8. heinäkuuta 2008

Telkkarin orja - osa 4.

That 70's show
"Yeah, and if a frog had wings it wouldn't have to bump his ass when he hops." (suom. "Ja jos sammakolla olisi siivet sen ei tarvitsisi pumpata perseellään.")


Sarjassa eletään 1970-luvun loppupuolta Point Place-nimisessä kaupungissa, Wisconsinin osavaltiossa. Teini-ikäisen Ericin ja hänen ystävänsä Donnan, Stevenin, Michaelin, Jackien ja Fezin elämää seurataan tilannekomiikan ja universaalien tapahtumien kautta 1970-luvun henkeen.


Sarja on sidottu 1970-lukuun tavalla, joka voi herättää nostalgisia ajatuksia aikakaudella eläneiden mielissä. Muodin ja sisustuksen ohella juoni on ajassa kiinni ja tuo esiin 1970-luvulle tyypillisiä ilmiöitä enemmän mitä 1970-luku teki sitä itse.


Tämän visuaalisestikin yhden lempisarjoistani viimeinen jakso tehtiin vuonna 2006 ja sarjaa esitettiin kaikenkaikkiaan kahdeksan tuotantokautta.

Kuvat: www.that70sshow.com

Dallas
Bobby kiittää naista illallisseurasta "Thank you for your company." (suom. "Kiitos firmasi puolesta.")

"It's as American as hamburger and fries." (suom. "Se on yhtä amerikkalaista kuin hampurilainen ja paistinpannut.")


Muistattehan vielä vielä teksasilaisesta, mahtavasta Ewingin öljyperheestä kertovan amerikkalaisen huippusarjan? Ja juonenkäänteen, jossa yleisön mieliin jäänyt sarjan henkilö Bobby Ewing palautettiin henkiin muuttamalla juonta niin, että koko Bobbyn kuoleman sisältänyt tuotantokausi olikin Pamelan unta?


Dallas on yksi tv-historian ikimuistoisimmista sarjoista ja 1980-luvun ikoneista. Aluksi sitä suunniteltiin 5-osaiseksi minisarjaksi, mutta suosio yllätti tekijät ja sarjaa jatkettiin. Dallas onkin yksi parhaiten menestyneimmistä ja yksi pisimpään nähdyistä draamasarjoista. Larry Hagman (JR Ewing) ja Ken Kercheval (Clifford "Cliff" Barnes) olivat ainoat näyttelijät, jotka olivat mukana koko sarjan ajan.


Ellen ihan väärin muista, Dallasta näytettiin kasarilla Suomen telkkarissa perjantaisin klo 22:00. Oli varsinainen saavutus pysyä hereillä noinkin pitkään!Kuvat: www.ultimatedallas.com

The Love Boat
"You must work out." (suom. "Työskentelette varmaan ulkona.")


Kasari-sarjojen ehdottominta parhaimmistoa edelleen! Lemmenlaivan päänäyttämö on risteilyaluksella, Pacific Princessillä, jonka matkustajien ja miehistön jäsenten seikkailuja ja edesottamuksia seurataan purjehtien Los Angelesin ja Acapulcon välillä.


Sarjan ehdoton vetovoima ja suuri suosio perustui paatilla mukana seilaavien tunnettujen julkkisten rooleihin. Mukana olivat mm. Andy Warhol, The Village People, Leslie Nielsen, Heather Locklear, Janet Jackson...Tervetuloa Pacific Princessin lemmenlaivalle! Kapteeninanne toimii Merrill Stubing, tohtorinanne Adam Bricker, purserinanne Burl "Gopher" Smith, baarimikkonanne Isaac Washington ja risteilyemäntänänne Julie McCoy. Loistoa, juonittelua ja suuria tunteita merellä, jossa aurinko paistoi aina!

Kuvat: www.imdb.com

6 kommenttia:

 1. TV:n orja osa vitosessa on ehdottomasti esiteltävä Sverige Dansar och Ler-komediasarja, joka on siis huisinhauska.

  VastaaPoista
 2. huumorimies: Muistathan sen kaksisuuntaisen nuolen verkkopalvelussa? Jos sä tuotat sisällön, minähän julkaisen.

  VastaaPoista
 3. Tällä hetkellä muistan ainoastaan amorin nuolen, joka iskeytyi minuun jo jokin aika sitten.

  VastaaPoista
 4. oih noita ihania menneitä sarjoja. netti on ihana kun täältä löytää kaikkia jo kauan sitten unohdettuja helmiä. so many shows, so little time.

  VastaaPoista
 5. vali: Lapsuuden ajan sarjoja on monia tosi hyviä, joiden kanssa nykypäivän vastaavat eivät pysty kilpailemaan samassa sarjassa.

  Siihen aikaan ja siinä iässä telkkarisarjat olivat ihan älyttömän hyviä, mutta mahtaisikohan ajan hammas olla purrut jos vaikka katsoisi Lemmenlaivat koko setin uudelleen tänä päivänä? Ehkä pitäisi kokeilla!

  VastaaPoista
 6. Heti tuli ikävä telkkaria ja tietysti kaikkia näitä sarjoja (telkkaripaasto on siis kestänyt jo liian kauan). Tosin Dallasista jäin kultaisella 80-luvulla vähän paitsi kun se tuli niin myöhään ja minä olin niin pieni vielä. Muistan, että äitini seurasi sarjaa varsin innokkaasti...

  VastaaPoista