torstai 24. heinäkuuta 2008

Norjalaisia julkkiksia?

Automatkalla kuskin hereillä pitäminen ja kiinnostuksen ylläpitäminen on haastavaa. Keskivaiheilla matkaa Kiirunasta Lofooteille pelin nimi oli ”norjalaiset julkkikset” ja häpeäksi tietämyksemme liikkuivat tasolla Viggo Mortensen (joka sekin on syntynyt Jenkeissä ja vanhemmista äiti on vain puoliksi norjalainen, mutta sehän riittää?) ja Mette Marit - pelimme loppui melko nopeasti ja seuraavaksi arvailtiin vastaantulevien autojen merkkejä. Oli miten oli, matkalla maisemat näyttivät kutakuinkin tällaisilta.


Majapaikkamme seuraavan kahden päivän ajan sijaitsee Lofoottien yhdessä suurimmista kylistä, Henningsværissa. Kalastajakylään matkataan kahden kapean, yhden auton kerrallaan mentävän sillan kautta. Hotellin edessä autoilijoita vastaanottaa vahva savustetun kalan tuoksu ja lokit huutavat viereisen talon katolla. Muutoin tietynlaisen koskemattomuuden ja rauhallisuuden tunne näyttää olevan läsnä kaikkialla.Kalastajakylämme on pikkuinen, mutta sitäkin eloisampi. Kylänraitin varrelta bongasimme muutaman pikkuputiikin, joissa myydään paikallisten taiteilijoiden suunnittelemaa lasitavaraa ja sisustustuotteita.

Huomenna katsastamme lisää Lofoottien tarjontaa. Suunnitelmissa ajelua saariryhmän eteläisimpään kärkeen pysähtyen välillä nauttimaan kylmähköstä (+13) säästä ja kauniista maisemista.


5 kommenttia:

 1. Norjalaisista julkkiksista tulee mieleen etenkin legendaarisia urheilijoita; Björn Dählie, John Carew ja Tommy Ingebritsen!

  VastaaPoista
 2. Eikös se Viggon isä ole tanskalainen ja äiti ihan amerikkalainen... Terveisin suuri Viggo-fani :)

  Ihanan perinorjalaisen näköisiä maisemia! Norja on ihan mahtavan kaunis maa ja jotenkin ihanan tervehenkinen! Ihmiset on kauniita ja urheilullisia, syövät paljon kalaa ja hampaiden valkoisuus suorastaan häikäisee :D

  VastaaPoista
 3. Huumorimiehelle kiitos julkkistietojen jakamisesta, muutamia urheilijoita pelin tiimoilta taidettiin mainitakin.

  Viggon isä on tosiaan tanskalainen ja äiti norjalaisamerikkalainen :)

  Kalaa täällä todella syödään, eikä eilisessä ravintolassa juuri muuta listalla ollutkaan. Söin ehkä parasta turskaa ikinä!

  VastaaPoista
 4. Lofoottien eteläkärki on kaikkein kaunein, Å:ssa kannattaa käydä! Ja noista ruotsalaisista liikenneympyröistä, huh huh niitä täällä riittää ;) Ovat tainneet saada ruotsalaiset tiesuunnittelijat harpin lahjaksi...

  VastaaPoista
 5. dolce vita: Teimme tänään päiväretken eteläisimpään kärkeen Å:hon, kaunis paikka tosiaan! Raporttia ja kuvia seuraa vielä myöhemmin tänään :)

  Jos Ruotsissa oli joka mutkassa liikenneympyröitä, niin tiet täällä Lofooteilla on pirun kapeita!

  VastaaPoista