keskiviikko 2. heinäkuuta 2008

No comment

Verkon sosiaalisuuden merkitys on kasvanut ja bloggaaminen voi tuottaa huomattavaa bisnesetua, jonka kanssa saa olla myös varpaillaan. Tapaus Nuevo Latino osoittaa, että sosiaalisen median voima voi olla hyvinkin rankaisevaa ja asiakasviestintään tulee todella panostaa.


Tapaus on esimerkki siitä, että a) nettimediaa ei osata lukea ja b) jos sananvapaus häiritsee yritystoimintaa, voidaan sitä pitää sabotoimisena ja uhitellaan oikeusjutulla. Ameriikan malliin.


Googlehaulla ravintola saa useita tapausta puivia kirjoituksia osakseen. Negatiivista julkisuutta saatiin, mutta saatiinpahan kuitenkin. Siellä ne joka tapauksessa ovat pysyvästi. Mainetta pilaavista hakutuloksista ei pääse eroon tai kallista eroonpääseminen varmasti on. Hakukoneoptimointi ja sitä kautta ei-toivottujen hakutulosten poiskarsiminen on yksi ratkaisu. Lisäksi yritykset ovat huomioineet tilanteen pestaamalla henkilökuntaa, jotka haistelevat ennakkoon tämän tyyppisiä tapauksia estääkseen pahinta tapahtumasta. Tietyntyyppiseksi verkkopaimeneksi ryhtyminen on enemmän kuin ajankohtaista lomien jälkeen :)


Jännittävää on ollut seurata, miten yksittäinen palaute voi vaikuttaa yrityksen maineeseen pelottavan paljon. Järkikin sanoo, ettei asiakkaan syyttely ikinä toimi ja niinkin yksinkertaiset jutut kuin toimintatapojen muutos sekä anteeksipyyntö toimivat.


Kun verkon merkitys organisaatioviestinnän työkaluna ja ylipäänsä ihmisten käyttämänä apuvälineenä on kerta kasvanut, myös sen merkitys maineen seurannan työkaluna on tiedostettu. Netti tarjoaa maineen kannalta ainutlaatuisen välineen - kanavan faktojen ja mielikuvien välittämiseen suoraan asiakkaalle.


Kuvat:
www.wagenbreth.de

2 kommenttia:

  1. näinhän se menee, ainakin suuressa maailmassa. täällä suomessa kovin harva yritys tuntuu tajuavan verkon voimaa viestintävälineenä, ainakaan mainonnallisessa mielessä. mahdollisuuksia ei tunneta eikä niihin haluta tutustua. tämä on meille vistintäalan ihmisille jatkuva päänsärky, harmittaa kun hyviä (ja halpoja!) viestintävälineitä ei haluta käyttää.

    VastaaPoista
  2. vali: Yrityspuolella nyt luulisi olevan jonkinlainen käsitys siitä, kuinka verkkoa hyödynnetään markkinointikanavana. Julkisella puolella taas - no, parin henkilökohtaisen esimerkin kautta on varmasti paha yleistää. Veromarkoilla kehitettyä ja ylläpidettyä viestintätoimintaa pitää aina vähän hyssytellä.

    Mukava kuulla, että sinäkin toimit viestintäalalla!

    VastaaPoista