lauantai 26. heinäkuuta 2008

Muutoksia matkalla

Aamulla heitimme hyvästit Lofooteille ja ajomatka jatkui Lødingenin kautta mantereelle Bognessiin. Matkan aikana riitti jälleen tunneleita ja tähänastisista pisimmän tunnelin lävistimme Lofooteilla. Sødal-tunnelen on yli kuusi kilometriä pitkä ja sijaitse ”uudella” tieosuudella, jota GPS:mme ei tunnistanut, mutta tunneli lyhensi matkantekoa melkein kahdella tunnilla.


Tällä kertaa lampaat eivät myöskään nukkuneet tien poskessa vaan tepastelivat rohkeasti keskellä tietä.


Lauttamatka Lødingenista Bognesiin kesti noin tunnin. Olisimme todennäköisesti päässeet Lofoottien eteläkärjestä suoralla lauttayhteydellä määränpäähämme Bodøhön, mutta lauantaiaikataulut hieman sekoittivat kuvioita.Automatkalla nälkäisenä tai nälkäkynnyksen riittävästi aikoja sitten ylittäneenä kannattaa muistaa, että ruokapaikkoja ei joka kylästä löydy ottaen huomioon myös, että kyliäkään ei matkanvarrella ole kovin tiheästi. Myös lämpötilaerot (+10 asteesta +22 asteeseen) lähtöpisteestä tulopisteeseen yllätti autoilijat ja näiden asioiden huomioon ottaminen saattoi aiheuttaa lievähköä ”ylikuumenemista” kanssamatkustajissa.


Bodøhön päästyämme päädyimme siihen tulokseen, että kahden yön sijasta vietämme kaupungissa ainoastaan yhden yön ja matka jatkuu jo huomenna. Seuraava majapaikkavaraus on tehty Mosjøenissa, jonne täältä matkaa on 380 kilometriä ja 8 ajotuntia. Eiköhän matkan varrelta joku majapaikka löydy… Bodø on ihan kiva kaupunki, jos tykkää noin 40 000 asukkaan Kuopion ystävyyskaupungista, jossa lauantai-iltana ruokapaikkaa etsittäessä ei a) löytynyt mitään ruokapaikkaa b) näkynyt juurikaan muita ihmisiä ja sunnuntaipäivän viettäminen kaupungissa, jossa a + b = lue edellinen kappale automatkalla nälkäisenä.

Ehkä lievää kauniiden maisemien ähkyä saattaa jo olla havaittavissa. Lofootit olivat ehkä kauneinta maisemaa, jota olen koskaan nähnyt ja mantereelle saavuttuamme maisemat olivat toki kauniita, mutta erilaisia. Huikeat korkeuserot saavat korvat huutamaan hoosiannaa nousuissa ja laskuissa. Kaikkialla näkyy ihan kaikkea, vaikka alaselkään sattuu lievästi liian pehmeiden sänkyjen ja tuntikausia autossa istumisen takia. Nämä kaikki osatekijät edelliset mukaan lukien (+ muutama norjalainen olut) saivat automatkailijat siihen tulokseen, että Bodø on nähty yhdessä illassa ja ajomatka jatkuu huomenna. To be continued...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti