torstai 10. heinäkuuta 2008

Lievähköä koirakuumetta

Huomautus koirakuumetta poteville lukijoille: tämä postaus sisältää erittäin söpöjä koirakuvia.

Ilta-Sanomat kertoo Hauva.com -verkkopalvelun tuottamasta Hauvakoneesta, jota ajoittain pahanlaatuiseksi äityvän koirakuumeen potijan luonnollisesti piti kokeilla. Hauvakoneen avulla vastataan hauva-asiantuntijoiden laatimiin kysymyksiin toiveista ja tavoista koiran hankintaan liittyen. Vastausten jälkeen Hauvakone listaa sopivimmat koirarodut ja kertoo siitä lisätietoa.


Koiran hankinta on ratkaisu, johon pitää suhtautua vakavasti ja harkiten. Koiraan sitoudutaan moneksi vuodeksi ja sitoutumiseen osallistuu koko perhe. "Koirat ovat söpöjä" ei ole koiran hankinnan peruste, vaan perheen jäseneksi hankittava koira vaatii huolehtimista ja jo ennen koiran hankintaa pitää tietää mitä kaikkea koira perheessä vaatii. Lienee sanomattakin selvää, että koiraa on ulkoilutettava joka päivä, satoi tai paistoi, koiran kanssa on leikittävä ja koira tarvitsee johdonmukaisen kasvatuksen.


Mutta testi tietää, uskokaa pois. 86,33 prosenttisesti sopivin koirarotu juuri minulle on - labradorinnoutaja!


Labradorinnoutaja on ystävällinen, miellyttämisenhaluinen, nopea ja älykäs, minkä vuoksi se on useimmiten helppo kouluttaa. Rotu on hyvä seura- ja perhekoira tasapainoisen luonteensa ansiosta. Se vaatii paljon ihmisen seuraa ja pitkästyy yksin ollessaan.

Lopuksi rapsutuksia ja onnitteluja huomenna syntymäpäiväänsä viettävälle äärimmäisen suloiselle koiraystävälleni Moosekselle!


Kuvat:
www.allposters.com
www.flickr.com

4 kommenttia:

 1. Mooses kiittää onnitteluista märän lipaisun kera! Huomista nakkikakkua odotellessa, tarjoon palan jos tulette käymään...:)

  VastaaPoista
 2. Kutsu nakkikakkukesteille kuulostaa houkuttelevalta :) Harmi, kun "pomo itte" on huomenna kaupungissa soittelemassa.

  Todella vaarallista tehdä tuollainen hauvapostaus, jonka jälkeen löysin itseni hyvin äkkiä labbiskasvattajien sivuilta.. Täytyy kotona yrittää virittää lisää koiranhankintakeskustelua - kaikki positiivinen sparraaminen on tervetullutta! :)

  VastaaPoista
 3. Meille tulee elokuun loppupuoliskolla tällainen
  http://www.toydogs.net/coton/

  Mikäli koirakuume iskee, karvapallero tarvitsee välillä myös hoitopaikkaa ;)

  VastaaPoista
 4. virve: Hauvavauva, onpa mukava uutinen! Ja miten suloinen tuo karvapallero onkaan :)

  VastaaPoista