torstai 31. heinäkuuta 2008

Kotona

Aiettä, kotona ollaan! Kukat ja kalat ovat selvinneet hengissä isäntäperheensä matkustellessa pohjoisessa (hoitajille kiitos!) ja punaviinimarjapensaiden marjat vaativat pikaista poimintaa.


Kotimatkalla piipahdimme siskoni syntymäpäiväjuhlilla. Marenkikakku oli suussasulavan hyvää ja ruusut kukkivat pihalla kauniisti. Laventeliviljelmät ovat totisesti kaupungin suurimmat ja omenapuut tuottavat satoa syksyllä runsain määrin.Tämän valokuvissa usein vakavailmeisen, mutta erittäin kiltin ja koko perheelle tärkeän kissan nimi on Nebukadnessar, tuttavallisemmin Neppu. Hurmaava herrasmies, joka eläkeikäisenäkin jaksaa iltasella vaania karkkipaperista tehtyä palloa kuin nuori kissa konsanaan.


Norjan road tripistä hieman tilastotietoa siitä kiinnostuneille: ajokilometrejä kertyi yhteensä 3550 ja tunteja autossa istuttiin noin 52 keskinopeuden ollessa 68 km/h. Reissu onnistui hyvin ja automatkailu on kivaa.

Norjan teille en tosin uudelleen lähtisi 1) pohjoisen kautta etelään vaan toisin päin, Lofoottien kauniit maisemat olisi ehdottomasti pitänyt jättää viimeiseksi, sillä kauniiden maisemien ähkyä loppua kohden oli havaittavissa 2) ilman kylmälaukun sisältöä – paikoitellen kauppojen ja ruokapaikkojen välissä oli satoja kilometrejä ja nyt ymmärrän, miksi kaikki muut matkailijat olivat asuntoautoilla liikenteessä 3) ”kyllä sieltä matkanvarrelta yöpymispaikkoja löytyy” -periaatteella, extreme-osuuden majapaikka oli ainoa monen sadan kilometrin säteellä ja onneksi jäätiin yöpymään sinne, mistä majapaikka sattui löytymään.

Mutta onpa kiva olla kotona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti