tiistai 22. heinäkuuta 2008

Ensimmäinen ajoetappi takana

Aamulla rinkulakeulan nokka asetettiin kohti pohjoista ja road trip Norjaan alkoi vihdoinkin! Ensimmäinen etappi käsitti ajomatkan Espoosta Ouluun ja sateisen matkan aikana ei tapahtunut mitään raportoitavaa. Retken ehdottomin kohokohta oli metsän keskellä tapahtunut retkieväiden syönti. Toim. huom. voikkarikuvan leivät olivat oikeasti hyviä, vaikka näyttävät vähän reissussa rähjääntyneiltä.
Oulussa majapaikkanamme on hotelli Lasaretti, joka sijaitsee Lasaretin saaressa Oulujoen rannalla. Alueen rakennukset on kunnostettu hotellin ja kuntoutuskeskus Verven käyttöön vuosina 1999-2002. Viihtyisiä rakennuksia ja niiden huoneita koristavat valokuvat Oulujoen varrelta ja lähellä sijaitsevasta Ainolan puistosta.


”Iltapalan” kävimme nauttimassa Ravintola Matalassa. Vuonna 2004 avattu ravintola sijoittui tänä vuonna Suomen 50 parasta ravintolaa -listalla sijalle 14. Sijoitus ravintoloiden parhaimmistoon ei ole mikään ihme – syömäni nieriä oli suussa sulavaa! Ravintolan tilat ovat Jurveliuksen talossa, joka on yksi Oulun vanhimpia puutaloja.Huomenna aamulla matkamme jatkuu kohti Norjaa pysähtyen Kiirunassa.


Kuva:
www.flickr.com

2 kommenttia:

  1. Kivalta näyttää! Matkapäivään näköjään sisältyi erilaisia gourmet-elämyksiä..

    VastaaPoista
  2. huumorimies: Eilen joo, tänään ei. Tuntui, ettei kaupungista löytynyt nälkäisille autoilijoille yhtäkään ruokapaikkaa.

    Loppu hyvin kaikki hyvin ja mahat ovat nyt täydet.

    VastaaPoista