perjantai 11. heinäkuuta 2008

Bruce almighty

Rokin peruskallio ja "pomo itte" Bruce Springsteen esiintyy tänään Olympiastadionilla Helsingissä yhdessä The E Street Bandin kanssa.


Ja faktaa. Bruce Frederick Joseph Springsteenin tie bussikuskin pojasta maailmanluokan rokkariksi alkoi New Jerseyn osavaltion Long Branchin Monmouth Medical Centerissä 23. syyskuuta vuonna 1949.


Levytysuransa Springsteen aloitti vuonna 1973 yhtyeensä The E Street Bandin kanssa albumilla Greetings from Asbury Park, N. J. ja albumi teki tulokkaasta välittömästi kriitikoiden suosikin siitäkin huolimatta, että albumin myynti ei ollut huimaa. Varsinainen läpimurto tapahtui albumilla Born to Run vuonna 1975.


Springsteenin luultavasti tunnetuin levy on Born in the U.S.A. (1984), joka myi pelkästään Yhdysvalloissa yli 15 miljoonaa kappaletta.


Rokkari on kahminut 35 vuotta kestäneen uransa aikana lukuisten Grammyjen lisäksi myös Oscarin vuonna 1994 Streets of Philadelphia -tunnuskappaleesta Philadelphia-elokuvaan.Tämän iltaisesta keikasta on todennäköisesti tulossa loistava. Rokin pomoa on kuuntelemassa itseni ja mieheni lisäksi yli 40 000 muuta Bruce-fania.

[update 12.7.2008]
Kolmetuntinen keikka oli kaikessa suuruudessaan loistava, vaikka paikoin d-duurivoittoiset balladit tuntuivat jatkuvan toinen toisensa jälkeen. Uusimman Magic-albumin kappaleet taidettiin soittaa melkein kaikki, mutta pettymys oli suuri kun settiin eivät olleet päässeet omat lempikappaleeni Human Touch ja Streets of Philadelphia. Tunnelma stadionin ruohikolla oli kuitenkin mahtava!

Kuvat:
www.brucespringsteen.net
www.allposters.com

4 kommenttia:

 1. mirka: Bruce ei jättänyt kuulijoitaan kylmäksi, vaikka auringon mennessä pilveen vähän vilpoista tulikin! Bändi tarjoili oikein kattavasti tuotantoaan eri levyiltä, mukana myös muutama hittibiisi, joka villitsi yleisön istumapaikoillakin seisomaan.

  Kolmetuntinen keikka näytti, että melkein kuusikymppisten rokkareiden jalat nousevat vielä oikein rennosti :)

  VastaaPoista
 2. Itsekin jäin tuota Streets of Philadelhiaa kaipaamaan.

  Knoppitietona kuitenkin kerrottakoon, että kyseinen kipale ei kuulu ohjelmistoon, koska Bruce on levyttänyt sen "sooloprojektivuosinaan" ilman E-Street-Bandia. Jätkät soittaa näin vaan yhdessä tehtyä tuotantoa.

  Kaikesta huolimati mahtava keikka!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kössi-kengurulle knoppitiedon jakamisesta! Kyllä kössi tietää ;)

  VastaaPoista