perjantai 25. heinäkuuta 2008

Adjø Henningsvær!

Alkuun erikoismaininta ruokapaikasta ”kotikylässämme”. Illastimme äsken kalaravintolassa nimeltä Henningsvær Fiskekrogen, jossa söin erittäin maukasta lammasta ja mieheni maistoi turskaa. Aivan loistavaa ruokaa!


Tänään tutustuimme Lofootteihin ajaen saaren eteläkärkeen kohteenamme Å:n kylä. Matkan varrella riitti nähtävää ja pysähdyimme tien reunaan aina kun se oli mahdollista. Tiet olivat paikoitellen erittäin kapeita ja ajomatkan aikana pujahdimme useampaan, monen kilometrin mittaiseen tunneliin.


Jos Ruotsissa tiellä hyppivät porot, Lofooteilla sai väistellä lampaita. Takaisintulomatkalla yhdelle lampaalle oli käynyt vähän huonosti, tai sitten se vaan nukkui tien poskessa. Luulisin, että se tosiaan nukkui, mutta melko huonon paikan oli valinnut lepopaikakseen...


Kilometrejä mittariin kertyi tänään noin 250. Huomenna aamulla ajamme Lødingeniin, josta matka jatkuu lautalla takaisin mantereelle ja rantareittiä pitkin noin kuuden tunnin päästä olemme seuraavassa matkakohteessa, Bodøssa. Lofootteja tulee ikävä, täällä on niin kovin kaunista!Kuva:
www.allposters.com

1 kommentti: