maanantai 23. kesäkuuta 2008

Yhteisöllisyyttä ja kivoja kuvia

Luin päivällä kiinnostavan artikkelin internetin tulevaisuudesta. Elämää ilman nettiä nykypäivänä on vaikea kuvitella, vaikka ajallisesti internet on ollut kaikkien ulottuvilla vasta 15 vuotta. Kehitystä on tapahtunut luonnollisesti huomattavasti, eikä kehitys tule pysähtymään tulevien vuosienkaan aikana.


Lyhyestä iästään huolimatta internet on ehtinyt nähdä paljon. Ensimmäisistä, alkeellisista www-sivuista on pitkä harppaus tämän päivän yhteisöllisiin palveluihin. Hitaat ja ärsyttävästi piipittävät modeemit ovat vaihtuneet nopeisiin laajakaistayhteyksiin. Aluksi verkkoon pääseminen edellytti teknistä osaamista - tänä päivänä googlaus on kansanhuvia ja kaiken kansan ulottuvilla.


Nopeat yhteydet ovat räjäyttäneet videopalvelujen suosion. Videon lisäksi nopeutta hyödynnetään uudenlaisissa verkkopeleissä ja keinomaailmoissa. Esimerkiksi Ruotsi ja Viro ovat avanneet Second Lifeen omat virtuaalisuurlähetystönsä.


Internet on kaikkialla ja jatkuva vuorovaikutus ja viestintä voivat helposti johtaa vastareaktioon. Kaikki eivät välttämättä halua elää symbioosissa tietokoneiden kanssa. Kuitenkin mm. mainostajat seuraavat asiakkaidensa nettikäyttäytymistä, koska se auttaa markkinoinnin kohdentamisessa. Suomalainen toimintamalli internetin suhteen on perinteisesti ollut odotteleva, mutta yhteisöllistä internetiä on turha pelätä. Jos yhteisöllisyys tuntuu tulevaisuuden jutulta, kannattaa tulevaisuuden tuomista mahdollisuuksista kuitenkin mieluummin innostua kuin pelästyä. Osa netin käyttäjistä elävät tulevaisuudessa jo nyt ja kasvava joukko asiakkaista ja valistuneista, potentiaalisista kuluttajista sopeutuvat alituisesti muokkautuvaan toimintaympäristöön.


Selvää on, että vuorovaikutuksen merkitys tulee entisestään korostumaan markkinoinnissa, erityisesti verkossa. Mm. blogien avulla on mahdollista käydä suoraa dialogia asiakkaiden kanssa ja tämäntyyppinen kommunikaatio on täyttänyt suuren aukon mediakentässä.

Kuvat:
www.piialehti.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti