tiistai 24. kesäkuuta 2008

Telkkarin orja - osa 3.

Simpsonit
"Homer, when I met you, you weren't an astronaut. You didn't even know how to use a touchtone" (suom. "Kun tapasin sinut, et ollut astronautti. Et edes osannut käyttää hiomakiveä.")

Sarja on kaikkien aikojen pisimpään yhtäjatkoisesti jatkunut piirrossarja Yhdysvalloissa - 20. tuotantokausi alkaa Yhdysvalloissa syksyllä 2008, Suomessa 19. tuotantokauden jaksot alkoivat huhtikuussa.

Simpsonit viittaa useissa jaksoissa kohtauksillaan, repliikeillään ja tyylillään nykyajan ilmiöihin, usein kohteena muut televisiosarjat ja elokuvat. Jaksoissa lasketaan leikkiä uskontojen, nykyajan politiikan ja eri kulttuurien kustannuksella, ei kuitenkaan niin räikeästi kuin esimerkiksi South Parkissa. "D'oh!" on niin tunnettu, että se on jopa päässyt Oxford English Dictionaryyn.


Oma Simpsons-huumani taisi olla kuumimmillaan ollessani yläasteella. Omistin useamman telkkarista nauhoitetun vhs-kasetin, joita katsottiin kaveriporukalla yhä uudestaan ja uudestaan. Nykyään Simpsoneita tulee seurattua joskus sunnuntaisin, jos telkkari sattuu olemaan auki oikeaan aikaan. Sarjan katsojaluvut ovat ollet koko ajan erittäin korkeita, eikä niiden perusteella loppua näy, vaikka 20. tuotantokauden rajapyykki on jo lähikuukausina rikkoutumassa.The x-files
"Salasana tietokoneen ruudulla: TRUSTNO1" (suom. ÄLÄLUOTA1)
"Tietokoneen näytöllä: Exit program?" (suom. Lopetusohjelma)
"Positive match" (suom. Positiivit täsmäävät)
"Mulder kaipaa kumihanskoja: Scully, are you packing any latex? (suom. "Scully, pakkaatko jotain maitiaisnestettä?")

Salaiset kansiot on Chris Carterin luoma suosittu, kulttiasemankin saavuttanut yhdysvaltalainen televisiosarja. Tuotantokausia tehtiin yhteensä yhdeksän vuosina 1993-2002 ja onkin ysärin yksi merkittävimmistä telkkarisarjoista.

Salaiset kansiot kuului ehdottomasti lempiseurattaviin televisiosarjoihin teinivuosina. "Totuus on tuolla ulkona" oli usein niin todellinen, että lopputekstien jälkeen pelotti mennä nukkumaan ja peiton alusta tuli tarkastettua todella huolellisesti.

Salaiset kansiot avataan jälleen elokuussa, jolloin X-files -elokuvan jatko-osa, The X-Files: I Want To Believe, näkee päivänvalonsa elokuvateattereissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti