maanantai 2. kesäkuuta 2008

Laukku tuuleen ja tuiskuun

FREITAG-tuotteiden tarina alkoi vuonna 1993 kun sveitsiläiset veljekset Markus ja Daniel Freitag tarvitsivat laukkua Sveitsin sateisessa säässä. Pojat insipiroituvat asuntonsa ikkunasta näkyvän moottoritien rekka-autojen pressuista yhdistettynä käytettyihin turvavöihin ja pyöränrenkaan sisäkumeihin ja alkoivat suunnitella funktionaalisia ja vedenkestäviä laukkuja.


FREITAG-tuotteet tehdään edelleen Sveitsissä ja niitä myydään ympäri maailmaa. Tuotantoprosessi on mielenkiintoinen - tässä kuvien muodossa tuotannon eri vaiheet pressusta laukuksi.

FREITAG-tuotteiden verkkosivuilla voi itse suunnitella laukun haluamastaan pressusta ja sen kohdasta, esimerkiksi näin:


Verkkosivuilta voi tilata myös valmiin laukun. Punaisesta pressukankaasta tehdyn laukun olen tilannut alkuvuodesta, toki sen olisi voinut ostaa Suomesta paikallisilta jälleenmyyjiltä, mutta sain omani vähän halvemmalla suoraan Sveitsistä tilaamalla. Laukku on vahvaa tekoa ja se todella haisee pressulle! Kun läppäriä pitää kanniskella mukana, on laukku ehdoton - se passaa ergonomisesti selkään eikä painavankaan läppärin kanniskelu tunnu selässä pahalta.

Kuvien lähde:
www.freitag.ch

2 kommenttia:

  1. Hei, piti jo aikaisemmin sanoa, että tämä oli tosi mielenkiintoinen juttu. Loistavaa innovatiivisuutta tuolla Freitagilla.

    VastaaPoista
  2. mirka: Pojat ovat kyllä keksineet hienon ekologisen jatkokäyttötavan käytetyille tuotteille!

    Olen tykännyt omasta punaisesta laukustani tosi paljon. Pressunhajuunkin tottuu, kanssamatkustajat aamubussissa saattaa tosin olla eri mieltä :)

    VastaaPoista