lauantai 31. toukokuuta 2008

Telkkarin orja - osa 1.

Cold Feet
Rimakauhua ja rakkautta (Cold Feet) on brittiläinen draamasarja, jonka viisi tuotantokautta on esitetty Suomessa, ensimmäisen kerran vuonna 2000. Sarjan uusintoja näytetään parhaillaan Subilla, neljättä (viidettä?) kertaa, ja olen edelleen yhtä koukussa kuin tuolloin vuonna 2000.


Rimakauhua ja rakkautta -sarja on valehtelematta parasta draamaa, mitä televisiosta on tähän asti tullut. Brittiläinen sarja käsittelee kolmen avioparin - kuuden ystävyksen - elämää niin myötä- kuin vastoinkäymisissä. Sarja perustuu loistavaan tilannekomiikkaan ja on ainut sarja, joka parhaimmillaan itkettää ja naurattaa samanaikaisesti. Komedian ja draaman yhteiselo tekee sarjasta yksi parhaimmista kautta aikojen päähenkilöiden aitouden ja yksinkertaisesti yleisen tunnelman takia.

er
Yhdysvaltalainen televisiosarja Teho-osasto (ER) seuraa chigagolaisen, County General Hospital -nimisen opetussairaalan ensiapupoliklinikalla työskentelevien työpäivää. Ensimmäinen jakso lähetettiin vuonna 1994 ja sarjaa esittää edelleen Suomessa MTV3. Ohjelmaa Yhdysvalloissa esittävä NBC-televisiokanava on ilmoittanut, että sarja loppuu 15. tuotantokauden jälkeen, joten viimeinen jakso nähtäneen Yhdysvalloissa vuoden 2009 alussa.


Jo 15 tuotantokautta kertoo sen, että sarjaa on esitetty kauan. Henkilöhahmot ovat vaihtuneet, samoja näyttelijöitä ei ensimmäisessä ja nykypäivän jaksoissa näe. Kuitenkin juuri sarjan juoni ja sen käänteet tekevät sarjasta kiinnostavan ja koukuttavan, eikä välttämättä alati vaihtuvat henkilöhahmot. Mitäs sitten torstai-iltaisin tehdään, kun Teharia ei enää esitetä?

ANTM
Huippumalli haussa (America's Next Top Model) on entisen huippumallin Tyra Banksin luoma ja emännöimä tv-sarja. Ensimmäinen tuotantokausi sai Yhdysvalloissa ensi-iltansa toukokuussa 2003 ja parhaillaan ison meren toisella puolella on menossa sarjan 10. tuotantokausi. Suomessa Nelonen aloittaa 7. kauden esittämisen elokuussa.


Kukin jakso esittää viikon mittaisen tapahtumaketjun seuraavaksi huippumalliksi haluavien tyttöjen kilpailua. Jaksojen aikana tytöille opetetaan mallina olemisen alkeita ja heitä kuvataan erilaisissa tehtävissä. Jakson päätteeksi tuomaristo pudottaa yhden tytöistä ja haasteiden kautta voittajaksi selviytynyt tyttö pääsee toteuttamaan unelmaansa.

Sarjaa on kritisoitu siitä, ettei kilpailu välttämättä takaa voittajatyttöä pääsemään huippumalliksi sarjan ollessa pelkkää viihdettä. Huippumalli haussa on kuitenkin yksi parhaimmista tosi-tv-sarjoista, joka pystyy pitämään tasonsa kausi toisensa jälkeen.

Sarjan ensimmäistä suomalaisversiota alettiin esittää Nelosella keväällä 2008, mikä ei millään tasolla ole verrattavissa alkuperäisversioonsa.

2 kommenttia:

  1. ANTM on ihan paras! You Tubesta pystyy seuraamaan sarjaa melkein reaaliajassa. Harmi, kun olen nähnyt kaikki tuotantokaudet - toivottavasti uudet alkavat pian.

    VastaaPoista
  2. bisquits: Kiitos vinkistä! Uutta tuotantokautta odotellessa Suomessa taidankin alkaa seurata uusimpia You Tuben kautta.

    Kuten tuossa mainitsinkin, täällä parhaillaan esitettävä suomalainen versio ei ole mielestäni mitään alkuperäiseen verrattuna. Kovasti on yritetty, mutta se tietty hauskuus uupuu. Me suomalaiset kun olemme niin kovin vakavia :)

    VastaaPoista