sunnuntai 18. toukokuuta 2008

t. Aniliini ja kalat

Sain ensimmäisen kosketuksen akvaarioharrastukseen noin kymmenvuotiaana ja olen siitä saakka omistanut akvaariokaloja. Akvaarioharrastajaksi päädyin pitämällä alkuun miljoonakaloja isossa hillopurkissa ja sitä ennen hillopurkeissa asustelivat sammakonpoikaset :)

Harrastusta ajoittaisesta vaativuudesta huolimatta en ole tohtinut luovuttaa. Parin kuukauden välein tapahtuva siivousoperaatio (joka kutakuinkin aina liittyy sunnuntaipuuhiin) on varsinaista läträämistä, mutta jälkikäteen parituntinen aherrus on ehdottamsti kuitenkin kannattanut. Akvaarioharrastus on antanut hauskoja hetkiä harrastuksen parissa sekä onnistumisen riemua.

2 kommenttia:

  1. Akvaariokalat on kyllä ihania. Meille hankittiin akvaario ollessani muistaakseni yhdeksänvuotias ja akvaario on yhä vanhemmillani. Siellä on niiiiin söpöjä auringonlaskuplatyja!

    Mitäs kaloja teillä on? Ainakin neontetroja näyttäisi akvaariossa uiskentelevan.

    VastaaPoista
  2. mirka: Sain tuon nykyisen akvaarioni mukana hervottoman partaimumonnin, jonka arvioitu ikä on +/- 10 vuotta. Tyyppi pitää ekosysteemin siistinä ja putsaa kiltisti kalojen taivaaseen päätyneet kaverinsa parempiin suihin :( Ostin nimittäin taannoin viisi eri väristä miltsiä, joista kolme on mystisesti kadonneet...

    Akvaariosta löytyy siis neontetroja, kaksi värikästä miljoonakalaa ja tuo hurja monni = perussetti siis. Olen aina haaveillut kultakaloista, mutta niille nykyinen tankki ei valitettavasti riitä :(

    VastaaPoista