torstai 12. heinäkuuta 2018

grillailua ja italialaisia perunoita


Lomapäivät Italiassa ovat leppoisan lämpimiä, jopa kuumia. Tuskaisimmat hetket päivästä kannattaakin viettää oman mökin terassin suojissa vahvasta italialaisesta iltapäiväkahvista nauttien, Toscanan upeista maisemista ja hiljaisuudesta nauttien. Hiljaisuuden kanssa tosin kilpailee lähipuussa narisuttava elukka, josta joku koiranleuka voisi arvella sen olevan jonkinmoinen sirkka (tai vastaava).

Kävimme tänään kauppareissulta tullessa tilaamassa viinit tutulta lähiviinintuottajalta suoraan kotiin kuljetettuna. Kyllä kelpaa taas syksyn pimetessä muistella kesälomaa Toscanan tuliaisia siemaillen.

Grillinkaipuinen Mies on parina iltana tuikannut pihapiiristä löytyvän Angelan grillin tuleen ja taikonut meille perunoiden (kyllä, kaikki ei ole pelkkää pastaa) kanssa toscanalaista raakamakkaraa. Eikä kuulkaa ollenkaan hassumpaa! Kun (melkein) kaikki lähikylät on nähtävyyksien osalta koluttu, on oikeastaan erittäinkin leppoisaa istua (30-asteisessa) ilta-auringossa grillailemassa. Lähipuussa nököttävän elukan narisuttaessa taustalla.

1 kommentti: